weneedchange.blogg.se

Om samhälle, ekonomi, historia, naturvetenskap, media och politik.

Det går inte att vara en stolt svensk utan att också vara en socialdemokrat

Publicerad 2014-09-30 07:53:00 i Allmänt,

Ibland behöver man gå över ån för att hämta vattnet. Eller se skogen trots alla träd. Lite så känns det som. Hela valrörelsen, kanske hela livet, har jag sett budskap utan att förstå deras innebörd. Socialdemokraterna har skrivit jobb för alla, skola för alla och vård för alla tusen och åter tusen gånger, men det är först nu som jag förstår vad de menar.

Det är ordet alla som är det viktiga, och i alla är det inte om någon lämnas utan. Det finns ingen anledning att sälja något till en person om någon annan kan tänka sig att betala mer för det. Sverige är ett land där alla människor går i skola, där ingen kan komma till vårdcentralen med en bruten arm utan att få den lagad och där alla människor har mat för dagen. Punkt.

Bor du i Blackeberg ska du kunna gå till vårdcentralen och få fullgod vård. Bor du på södra Gotland ska du kunna gå i skolan. Det kan man bara fixa genom att även vårdcentralen i Blackeberg har tillgång till de bästa läkarna. Det kan man bara fixa genom att det även på södra Gotland finns skolor.

Sverige är inte att land som handplockar sina invandrare, utan Sverige är ett land som tar emot alla som är på flykt undan tortyr, och med fara för sina liv. Alla. De är välkomna hit inte för att de kan vara till nytta för oss, utan för att vi kan vara till nytta för dem.

Ekonomin är det minsta ett samhälle behöver oroa sig för, går det att leva där kommer den att lösa sig. Tänker du på priset på mjölk, när någon svälter, då är du inte svensk. Därför kan ett parti som heter Sverigedemokraterna aldrig vara invandrarfientligt, är du svensk och är du demokrat, ja, då har du en öppen famn. Punkt.

Sverige är till för alla. Alla.

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela